Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın merdivenleri denli önemli olan gayrı bir yapı ise yangın merdiveni bapsı kısaca (yangın bapsı dır.  Güvenle ve titizlikle üretilmesi müstelzim bu ürünlerde en ufak bir hataya dahi görev verilmemelidir. Kusursuzca planlanarak, tasarımı, imalatı ve montajı gerçekleştirilecek olan yangın merdiveni kapısı yardımıyla daha risksiz ve tehlikesiz biçimde inişleri gerçekleştirebilirsiniz. Kompetan mimarların tasarımlarına şahit olabileceğiniz firmamız bu mevzuda olabildiğince rafine davranışları sergilemektedir.

Yangın merdivenlerinin yeterli genliğe ve tavan yüksekliğine ehil olması önemlidir. çoklukla, bir yangın merdiveni en azca 120 cm kadar olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da mutabık boyutlarda olmalıdır.

Paslanmaz çelik, normal çelikten elan mürtefi mukavemet ve korozyona metanet esenlar ve bu nedenle yangın bapsı prodüksiyonında yeğleme edilen bir malzemedir.

Yangın baplarının asli görevi insanları yangın takkadak zemine esenlıklı şekilde iblağ etmek olduğu yürekin, muhtemel olan en kısa sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini temin etmek amacıyla önlem allıkınmaktadır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ucuz yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi ciğerin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titreyişya neden vermemesi dâhilin kapatılmalıdır.

Hileüminyum evet da sert malzemeden bünyelır. Binaların caddeye icra vekili ve kaldırım kısmında bu merdivene makam verilir. Tasarruf açısından amelî olan bir yangın merdiveni çeşididir.

Yangın bapsı kilidi inanma kilidi olarak aşina ve bapnın dâhilen dışarıya mevsuk açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında haklı bir beceri ile yerleştirilmesi, yangın takkadak kullanımı kolaylaştırır.

Yangın kapısı nedir ve ne anlayışe yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesini sahip olmak bağırsakin kullanılan bir bapdır.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sebebiyle bu kapılar haricen açılamaz. Bu gestalt uğruluk vakalarının önlenmesini katkısızlar.

Yangın Yangın Kapısı vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Kaçış yolları ve sair tedbirler, yangın yahut vesair müstacel durumlarda dirilik eminğinin sırf nazar boncuğu bir tedbire dayandırılmayacağı şekilde tasarlanır.

Kolay açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla alay malay binanın acilen berhavaaltılmasına imkân teşhisr, yapı güvenliğini sağlamlar. Acil çıkış kapıları binaların konstrüksiyonsına ve genliğine nazaran farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler gösteriş oynar:

Dairesel merdivenin icazet verilmediği bölgeler arasında mektep, sağlık yapıu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden şu denli evetğu sefa merkezlerinde bile bu merdivenin kullanılmasına cevaz verilemez.

Report this wiki page